VIDEO Tratamentele dentare în sarcină. Sfaturile medicului Lorelei Nassar

Sarcina este o perioadă care impune o atenție mai mare cu privire la medicamentele administrate mamei, pentru că aceste substanțe pot afecta dezvoltarea fătului.  Cu toate acestea, femeile însărcinate pot beneficia de tratamente stomatologice. Există însă o perioadă bine stabilită în care pot merge la cabinetul stomatologic pentru a se simți în siguranță.

Medicii stomatologi recomandă efectuarea tratamentelor stomatologice din al doilea trimestru de sarcină, pentru că primul trimestru aduce cu el și unele riscuri.

„Durerea trebuie tratată imediat indiferent de trimestru al sarcinii. În general, în primul trimestru e de preferat să se evite tratamentul stomatologic. De ce? Pentru că în primul trimestru de sarcină procentul de avorturi spontane este relativ mărit și atunci se riscă o interpretare greșită cum că din cauza tratamentului stomatologic s-ar fi ajuns la o astfel de situație” a explicat dr. Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial, Clinica de Implantologie Lorelei Nassar, invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”

Extracții și implanturi, din al doilea trimestru de sarcină

Așa cum am amintit deja, din trimestrul al doilea de sarcină o viitoare mămică poate beneficia de tratamente stomatologice fără prea multe restricții. Specialiștii susțin faptul că pot efectua chiar extracții și montare de implanturi dentare, dacă situația o impune. Riscurile asupra dezvoltării fătului și de apariție a avortului spontan sunt mult mai mici din această perioadă, prin comparație cu primul trimestru al sarcinii.

„În timp ce, în trimestrul de la mijloc, fătul este foarte bine stabilit. Organele sunt structurate, în interiorul fătului și atunci se pot face orice fel de tratamente. Inclusiv extracții dentare, inclusiv implanturi. Este de preferat să nu facem reabilitări complexe  pentru că ele implică un număr mare de ședințe, o răbdare crescută„ mai spune dr. Lorelei Nassar.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea