Alimentele beneficie pentru fertilitate. Recomandările specialiștilor

Ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra sănătății organismului. Tot mai multe studii arată faptul că între nutriție și fertilitate există o strânsă legătură.

Cercetările care stau la baza acestei legături dintre nutriție și fertilitate arată faptul că mâncarea pe care o consumăm pot avea impact asupra hormonilor responsabili de procesul de fertilitate.

„S-au făcut o mulţime de studii şi s-au arătat diverse legături între nutriţie, între partea alimentară şi tot ce înseamnă hormoni, hormoni de care se leagă în mod direct fertilitatea. Există anumite alimente, anumiţi nutrienţi care impactează în mod proporţional această parte de fertilitate. Medicii care se ocupă de partea de fertilitate, în speţă ginecologii şi cei care fac reproducere asistată sau urologii sau andrologii care  se ocupă de  partea de infertilitate, recomandă adesea anumite caracteristici ale pacienţilor, să aibă un stl de viaţă sănătos care implică o scădere a inflamaţiei. Acesta ar fi primul lucru, o dietă anti-inflamatorie şi poate un indice de masă corporal scăzut. Adică pacientul nu trebuie să aibă obezitate nici de-o parte, nici de alta. Obezitatea în sine sau supraponderabilitatea reprezintă o patologie de sine care produce multă inflamaţie”, a declarat dr. Roxana Voica, medic specialist gastroneterolog, în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Dietele pe bază de legume, dar și cele în care peștele este alimentul de bază crează un echilibru la nivelul organismului, benefic și pentru fertilitate.

Alte studii făcute recent arată că această dietă inflamatorie se bazează pe plante. Aşa cum spun  mereu, plant best diet este stilul de viaţă care se află la baza tuturor dietelor sau stilurilor de viaţă sănătoasă. Ea produce scăderea inflamaţiei. De ce? Pentru că  aceste plante au trebuit să răzbească de-a lungul timpului  în mediul înconjurător şi au produs antioxidanţi. (…) Încercăm să scădem consumul de carne roşie, carnea de porc, de vită, spunându-le că rămâne recreaţional, poate de weekend şi încurajăm consumul de peşte, de conserve pentru că e greu să găseşti în zona noastră sardine. Dar sardinele în ulei de măsline, de exemplu, sunt  extrem de bogate ăn Omega3”, a mai spus medicul Roxana Voica.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea