Îngrijorător! Tot mai mulți medici morți în gardă


     În platoul emisiunii Medika Special, condusă de Doru Gheorghiade, s-a dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte ale sistemului de sănătate românesc: ”Toți mai mulți doctori mor”. Invitat  telefonic a fost Dr. Livia Davidescu,  medicul care a postat, de curând, pe rețelele de socializare, lista celor 43 de doctori decedați în gardă.


 ” De multe ori, medicii sunt suprasolicitaţi, lucrează încontinuu, uneori şi mai mult de 30 de ore. Stresul a stat la baza tuturor deceselor” declară dr. Livia Davidescu, medic în cadrul Secţiei de Oftalmologie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.Deși, programul de lucru al medicilor nu ar trebui să depășească opt ore pe zi, aceștia muncesc, de multe ori, până la epuizare, lucru care se întoarce împotriva lor, dar și a pacienților. Potrivit medicului Livia Davidescu, speranța de viață a medicilor e cu zece ani mai mică decât a populației generale. 

În total acord cu dr. Davidescu a fost și dr. Laura Zarafin, medic la secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Colentina,  care era prezentă în platoul MedikaTv. Susținând spusele colegei sale, Dr. Laura Zarafin declară: ” Noi medicii nu avem timp să ne evaluăm stare de sănătate. Te  afectează emoțional experiențele, nopțile nedormite se acumulează și s-a dovedit științific că nu le poți recupera; aduc atac de panică, frica de eșec și stări de anxietate! Între anesteziști sunt cele mai multe cazuri de boli psihice! ”

Ți-ar putea plăcea

De interes