Coloana vertebrală, afectată de obezitate. Explicațiile specialiștilor

Obezitatea provoacă nu doar dezechilibre la nivel metabolic, cât și la nivelul oaselor și articulațiilor. Coloana vertebrală are de suferit din cauza excesului ponderal.

„Obezitatea este unul dintre factorii de risc pentru apariția problemelor de coloană vertebrală. Una dintre consecințele obezității este patologia la nivelul coloanei. Mulți pacienți obezi sunt și sedentari, iar astfel apare atrofia musculară. Eforturile excesive, statul prea mult în picioare sau la calculator. Toți acești factori pot duce la probleme mai serioase” a precizat la Medika TV, dr. George Viscopoleanu, medic primar ortoped.

Multe dintre problemele pe care obezitatea le creează coloanei vertebrale pot fi rezolvare doar prin intervenții chirurgicale.

„Intervențiile chirurgicale la nivelul coloanei sunt des practicate în România. Durerea de spate este o patologie foarte des întâlnită, 90% din populație, de-a lungul vieții, are cel puțin un episod de durere de spate. Majoritatea operațiilor sunt pentru hernii de disc, instabilități la nivelul coloanei vertebrale. De asemenea, se practică intervenții și pentru stenoza de canal lombar și chiar și pentru infecții apărute la nivelul coloanei” a mai spus dr. George Viscopoleanu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea