Studiu despre deprinderile de comunicare în pediatrie, realizat de specialişti din 5 ţări, lansat la UMF Tg. Mureş

Un studiu asupra deprinderilor de comunicare în pediatrie cu titlul “Softskills in Pediatrics”, care prezintă rezultatele unui proiect de cercetare derulat în România, Ungaria, Italia, Spania şi Germania, a fost lansat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, ca preambul al manifestărilor ştiinţifice “Abilităţi de Comunicare cu Pacientul Pediatric” şi “Tendinţe Moderne în Pediatrie”.

Prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean, autor al cărţii şi preşedinte al Comitetului de Organizare al celor două manifestări ştiinţifice, a arătat că în cadrul studiului au fost prezentate sistemele de sănătate din cele 5 ţări participante la proiecte, precum şi necesităţile de îmbunătăţire în fiecare dintre acestea în ceea ce priveşte mediul spitalicesc, managementul timpului, comunicarea, transparenţa şi elementele interculturale.

Potrivit dr. Cristina Oana Mărginean, scopul studiului a fost de a identifica cele mai importante abilităţi soft pentru medicii pediatri, de a găsi cele mai bune metode şi strategii de predare a acestora şi de a elabora ghiduri şi materiale pentru a instrui formatorii să folosească aceste metode, astfel încât să dezvolte abilităţile viitorilor specialişti în pediatrie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Clinica Pediatrie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, organizează, începând de joi până sâmbătă, manifestările ştiinţifice “Abilităţi de Comunicare cu Pacientul Pediatric” şi “Tendinţe Moderne în Pediatrie”.

“Ne dorim ca prin tematica abordată şi personalităţile care au confirmat participarea să realizăm un eveniment ştiinţific deosebit în domeniul patologiei pediatrice”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean.

Manifestările ştiinţifice şi lansarea studiului fac parte dintr-un proiect finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+, care îşi propune să îmbunătăţească educaţia pediatrică prin dezvoltarea de noi abilităţi pentru medici care să corespundă tendinţelor actuale şi să implementeze strategii moderne de predare şi evaluare a abilităţilor de comunicare în pediatrie, atât în ceea ce priveşte comunicarea între medic şi pacientul pediatric, cât şi în privinţa comunicării în relaţia medicului cu părintele pacientului.

Sursa: AGERPRES

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea