Urmează verificări la TIR-urile de ATI din țară? Incidentul de la “Marius Nasta” se poate repeta oricând

A fost o mobilizare masivă a forțelor de intervenție, duminică seara, la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din Capitală. Mai multe mașini de pompieri, SMURD și ambulanțe au ajuns la institut în urma unui apel la 112, care anunța un incendiu la unitatea mobilă de terapie intensivă.

Potrivit tuturor datelor din anchetă, a fost doar o flamă urmată de la fum, fără să se manifeste vreun incendiu, iar cei 7 pacienți aflați în unitatea de terapie intensivă nu au fost afectați în nici un fel.

 „Din datele preliminare rezultă că nu a fost vorba despre un incendiu. Așteptăm raportul final și vom spune exact din punctul nostru de vedere ce s-a întâmplat acolo, de unde a fost degajarea de fum”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Preventiv, pacienții au fost mutați în institut, iar verificările continuă și astăzi, pe lumină.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, verificări la unitățile mobile de terapie intensivă din țară au loc periodic. Dacă ancheta demarată va stabili că a fost ceva în neregulă, Arafat a precizat că unitățile similare din țară ar urma să fie, la rândul lor, verificate.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea