RAED ARAFAT, DIN NOU ȚINTA ȘTIRILOR FALSE. Ce spune șeful DSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că pe unele site-uri apar știri care îi atribuie o declarație falsă, conform căreia personal militar ar urma să coordoneze activitatea direcțiilor de sănătate publică, iar suspecții de coronavirus vor fi căutați de armată.

”Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările şi regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2. Mai jos aveţi încă un exemplu de manipulare şi dezinformare postat pe un cont de Facebook din Timişoara. Astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile şi să instige specialiştii şi populaţia împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare va recomand să aveţi mare grijă de unde va informaţi”, a scris Raed Arafat, postarea sa fiind însoțită de o imagine cu mesajul fals.

Nu este prima oară când mesaje false îi sunt atribuite lui Raed Arafat. Luna trecută, un mesaj fals, transmis de pe o adresă falsă de mail, încerca să inducă ideea că raportările făcute sunt falsificate la cererea autorităților. La acel moment, inclusiv Grupul de Comunicare Strategică a avut o reacție, avertizând cu privire la faptul că totul nu e decât o știre falsă.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes