Cele trei fructe care NU te ajută să slăbești

Dacă ți-ai propus să pierzi în greutate, cu siguranță te gândești că fructele reprezintă gustarea ideală. Dar, conform experților în nutriție, există anumite fructe care îți stopează procesul de slăbire.

Dr. Michael Mosley, specialist în nutriție, susține că fructele tropicale dulci, precum mango, ananas și pepene galben, trebuie evitate datorită conținutului ridicat de zahăr.

În schimb, trebuie optat pentru fructe de pădure, mere sau pere. Explicația se datorează faptului că aceste fructe conțin mai puțin zahăr decât omologii lor tropicali, a explicat doctorul Mosley.

Coaja de măr este plină de compuși chimici numiți flavonoide, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și a funcției cognitive.

Pentru cei care doresc să piardă rapid în greutate, dr. Mosely sugerează, de asemenea, să reducă zahărul, eliminând mâncărurile, băuturile și deserturile dulci. Se poate compensa, în schimb, cu fructe de pădure sau cu o pătrățică de ciocolată neagră.

Tot pe lista alimentelor interzise în procesul de slăbire se află și cerealele de la micul dejun, deoarece conțin mult zahăr, coloranți și sunt foarte procesate.

În ceea ce privește alimentele pe care le putem savura fără griji, nutriționistul sugerează să ne începem ziua cu ouă: fierte, poșate sau sub formă de omletă – sunt sănătoase și ne ajută la menținerea sațietății mai mult timp, în comparație cu cerealele sau pâinea prăjită. Mai mult, acesta recomandă iaurtul plin de grăsime, amestecat cu fructe de pădure sau cu nuci și scorțișoară.

Dr Mosley atrage atenția și asupra unei legume care a preluat titlul de superaliment ascuns – broccoli. Oamenii de știință au descoperit că trei căni și jumătate de broccoli, consumate în fiecare zi, pot îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea intestinală, ajutând și la pierderea în greutate și la menținerea sănătății creierului.

Iar în ceea ce privește consumul de fructe și buna calitate a somnului, experții în somn susțin că fructele kiwi pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului, a timpului de somn și a eficienței acestuia.

Sursa

Categorii: Breaking Medika, Studii/Cercetări
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
+