Probleme cu somnul? Fructul care te va ajuta să dormi mai bine

Insomnia este tulburarea de somn întâlnită cel mai frecvent, la nivel global. Iar calitatea somnului, orele puține de somn precum și adormitul greoi nu doar că ne provoacă dureri de cap și stare emoțională deloc bună, dar pot avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale chiar pe termen lung.

Ce ne sfătuiesc experții? În afară de sfaturile menționate într-un articol anterior, se pare că există și un fruct-minune care, consumat înainte de somn, poate ameliora calitatea acestuia! Despre ce este vorba? Despre bine cunoscutul kiwi! Da, acesta nu facilitează doar tranzitul intestinal, așa cum știam deja, ci poate ajuta chiar și la un somn sănătos.

Studiile au arătat că fructele kiwi pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului, a timpului de somn și a eficienței somnului. Atenție, însă: toate acestea, după o lună de consum regulat de kiwi înainte de somn.

„Fructele kiwi conțin cantități mari de serotonină și antioxidanți, precum și vitamine ca acidul folic și vitamina B, care pot ajuta la tratarea tulburărilor de somn, precum și la resetarea programului de somn.”, susțin specialiștii.

Ce spuneți, v-ați fi așteptat la asta?

Sursa

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes