STUDIU EUROPEAN: inima bioprotetică implantată unor pacienți care nu mai puteau aștepta transplantul. 13 beneficiari, până acum

În urma unei intervenții chirurgicale de transplant de cord, realizată la începutul acestei săptămâni, Danemarca a devenit a treia țară din lume care a reușit implantarea în organismul unui pacient a unei inimi artificiale.

Pacientul care a primit inima artificială prin transplant a fost internat la spitalul Rigshospitalet, din capitala Copenhaga.

„Sperăm că, în viitor, să putem oferi transplanturi pacienților bolnavi cronici de insuficiență cardiacă din toate colțurile lumii, care nu pot aștepta inimi donatoare sau care, din alte motive medicale, nu pot fi supuși unui transplant”, a spus Finn Gustafsson , medic al spitalului Rigshospitalet, citat de cphpost.dk .

În multe cazuri, pacienții trebuie să aștepte până la un an pentru un organ de la un donator compatibil. Până în acest moment, 13 pacienți au beneficiat de inima bioprotetică dezvoltată de compania Carmat, iar obiectivul principal este acela de a crește acest număr la 20 în lunile următoare.

Danemarca devine a treia țară care intră în studiul PIVOT, împreună cu Republica Cehă şi Kazahstan. ”Sub rezerva creşterii treptate a recrutării în cele trei centre de studiu active ale noastre, estimăm că va fi nevoie de patru până la cinci luni pentru a finaliza recrutarea şi a ajunge la totalul de douăzeci 20 de pacienţi vizaţi în studiul PIVOT” a declarat directorul general al Carmat, Stéphane Piat.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes