1 iulie, data la care românii își vor putea descărca certificatul digital european pentru COVID-19

De la 1 iulie, în România, va putea fi descărcat certificatul digital european pentru COVID-19, folosind adresa de internet certificat-covid.gov.ro.

Anunțul a fost făcut de Andrei Baciu, secretar în Ministerul Sănătății. Persoanele care nu au acces la internet pot beneficia de acest document prin intermediul medicului de familie sau al Direcției de Sănătate Publică de care aparțin.

Acestea vor putea fi descărcate şi în România începând cu data de 1 iulie de pe adresa de internet certificat-covid.gov.ro. Intrăm acolo, ne facem un cont, ne-am făcut cont, ni se trimite un link pe adresa de email, accesăm acel link şi vom putea descărca certificatul pentru una sau pentru oricare dintre situaţiile în care ne regăsim. Pentru cei care nu au acces la internet, pot obţine acest certificat cu ajutorul medicilor de familie sau al direcţiilor de sănătate publică din judeţele de care aparţin”, a explicat secretarul de stat, citat de Agerpres.

De asemenea, va exista și un call center dedicat și o perioadă de tranziție de 6 săptămâni, în care va fi utilizată atât adeverința clasică, cât și certificatul. Acest document facilitează circulația la punctele de trecere a frontierelor.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea