100 de cazuri de gripă raportate la nivel național în ultima săptămână. Creșterea este semnificativă față de anul trecut

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că în perioada 27 decembrie – 2 ianuarie, s-au înregistrat, la nivel național, 100 de cazuri de gripă. Este vorba despre cazuri diagnosticate clinic, pe baza simptomelor. Dintre acestea, două cazuri au fost confirmate de laborator. Este vorba despre cazuri de gripă cu virus tip AH3 – unul înregistrat în judeţul Ilfov şi unul în Bucureşti. Spre comparație, în perioada similară a anului trecut au fost înregistrate doar 17 cazuri.

INSP precizează că în aceeași perioadă au fost înregistrate și două cazuri de Infecţie Respiratorie Acută Severă (SARI).

De la începutul sezonului rece, la nivel național au fost confirmate de laborator 6 cazuri de gripă: 1 cu virus gripal tip B în Bucureşti şi 5 cu virus gripal AH3 – 3 în Vrancea, 1 în judeţul Ilfov şi 1 în Bucureşti.
În ceea ce privește campania de vaccinare antigripală, potrivit Ministerului Sănătății au fost vaccinate antigripal 1.173.293 de persoane din grupele la risc.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea