1200 de ambulanțe vor fi achiziționate în cadrul unui proiect al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

Serviciile de Ambulanță din întreaga țară își vor îmbunătăți flota de mașini de intervenție. Potrivit unui anunț făcut de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în perioada următoare vor fi achiziționate 1200 de ambulanțe.

Șeful DSU susține că ambulanțele vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Pentru că vorbim de evoluţie şi consolidarea sistemului integrat de urgenţă, în perioada care urmează, printr-un proiect derulat prin finanţare europeană (prin IGSU al MAI), 1.200 de ambulanţe vor fi achiziţionate, mare parte dintre acestea fiind destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă. Acestea se vor adăuga celor 821 de ambulanţe deja achiziţionate şi predate în ultimii ani colegilor de la Ambulanţă” a precizat Raed Arafat.

De asemenea, 700 de ambulanțieri vor beneficia de statii de pregătire în conducerea preventivă, cursurile fiind finanțate tot de Uniunea Europeană.

Fiind vorba despre pregătire, un punct esenţial în îndeplinirea obiectivului nostru de a oferi servicii de calitate cetăţenilor l-a constituit formarea/atestarea în medicina de urgenţă (proiect derulat de IGSU din cadrul MAI) a celor 1.500 de asistenţi medicali din cadrul structurilor de primiri urgente şi a serviciilor publice de ambulanţă„ a mai spus șeful DSU.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes