153 de cadre medicale infectate! Încă puțin și numărul de medici bolnavi ajunge egal cu infectații Covid 19

Rând pe rând, medicii, cei din linia întâi în războiul cu coronavirusul, cad victime pandemiei. Datele oficiale transmise joi după amiază de autorități arată că 70 de medici din toată țara au fost confirmați pozitiv coronavirus. 50 de asistente medicale au contractat virusul, de asemenea, 15 infirmiere, o îngrijitoare și 17 muncitori din spitale care fac parte din personalul auxiliar. În total, 153 de angajați din spitale.
Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, vine și cu precizări privind împărțirea pe județe a victimelor coronavirusului din rândul personalului din spitale.


Astfel, cei mai mulți medici și asistenți bolnavi sunt în Suceava-90, în București sunt 36, la Hunedoara 12, în Covasna 5, câte doi în Vrancea, Neamț și Arad, 3 la Iași și unul în Constanța.

Însă, datele raportate joi de Institutul Național de Sănătate Publică sunt incomplete în condițiile în care joi numai la Spitalul Militar Focșani au fost confirmate 20 de noi cazuri de coronavirus în rândul angajaților. De asemenea, tot joi au mai fost confirmați cu COVID 19 medici din Cluj, din Timișora, cazuri neraportate sunt și la Galați și la Bistrița Năsăud.

Tags: , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea