17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență, confirmați cu COVID-19

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmați cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică, citând raportarea conducerii spitalului.

La unitatea medicală este în desfășurare o testare masivă. Au fost prelevate aproape 500 de probe biologice, în cadrul unei testări care a început în 22 martie. „Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariției unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

DSP a dispus măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează cazurile de COVID-19.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea