(UPDATE)19 cazuri COVID-19, dintr-o lovitură, în județul cu cel mai mic număr de cazuri până ieri. Transmitere comunitară!

UPDATE: După confirmarea primului focar de coronavirus din județul Buzău, cu transmitere comunitară, autoritățile au decis plasarea sub carantină a cartierului de unde provin cei 20 de bolnavi. Cartierul buzoian Poștă a fost închis pentru 14 zile, aprovizionarea celor circa 2000 de locuitori de acolo căzând în sarcina autorităților locale. Între timp, continuă ancheta epidemiologică, pentru a stabili cu exactitate numărul exact al contacților pacientului 0, de la care a pornit totul.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În Buzău, județ care împărțea cu Harghita, ultimul loc pe țară după numărul de infecții (câte 21), a fost confirmat primul focar COVID-19. 19 persoane, toate din municipiul Buzău, au fost testate pozitiv după ce, zilele trecute, un bărbat de 41 de ani s-a prezentat la spital cu simptome ale infecției și a fost confirmat ca fiind bolnav.

Duminică seara, Instituția Prefectului Buzău a confirmat că este vorba despre o infecție comunitară care a pornit de la o vizită făcută de Paște, de buzoianul confirmat în week-end. El a reușit să transmită infecția altor 19 persoane, adulți și copii.

În ziua de Paște, bărbatul s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contractat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu coronavirus câteva zile mai târziu. Pe 28 aprilie, bărbatul a început să aibă simptome și a mers la spital unde a fost consultat la Secția Pneumofiziologie. Medicii i-au recoltat probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Spitalul ”Dr. Victor Babeș” din București. Ulterior, au fost identificați toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru testare. Duminică, la sosirea rezultatelor, s-a confirmat că 19 dintre persoanele care au venit în contact cu pacientul, erau infectate. 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar alți 7, printre care și mai mulți copii, au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes