Dermatita atopică, problema care îi sâcâie pe copii în sezonul rece

Probleme de piele generate de sezonul rece afectează chiar și copiii. De aceea părinții trebuie să fie atenți și să ceară ajutorul medicului atunci când ele apar. 

„Dermatita atopică uscată cu tendință alergică se manifestă prin piele aspră la atingere. În sezonul de iarnă se declanșează la copiii mai mari, de vârstă școlară. Localizările sunt la nivelul feței, la nivelul feței anterioare a brațelor și la nivelul feței anterioare a coapselor. Hainele nu sunt suficiente, de aceea este bine să aplicăm cremele emoliente și pe aceste suprafețe, înainte de a pleca la școală” a explicat dr. Raluca Miulescu, medic dermatolog, la Medika TV. 

De cele mai multe ori, în momentul în care afecțiunea apare pe piele, părinții încep să se sperie din cauza aspectului mai puțin plăcut. „Este confundată cu niște mici coșulețele, pentru că este o piele aspră cu niște puncte puțin ieșite în relief. Se numește cheratoză pilară, chiar arată ca niște mici coșulețe. Apar din cauza descuamării pielii” explică dr. Raluca Miulescu. 

Pentru a preveni apariția dermatitei atopice cremele hidratante și emoliente sunt o soluție eficientă, recomandată de medici. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes