Tu știi să te speli corect pe dinți? Tehnica prin care ne putem menține dantura sănătoasă, explicată la Medika TV

 

Fiecare dintre noi ne spălăm pe dinți dimineața și seara, înainte de culcare. Dar câți dintre noi folosim corect periuța de dinți, astfel încât să ne curățăm dantura așa cum trebuie? Medicii stomatologi explică faptul că foarte puține persoane știu, de fapt, să-și curețe dinții așa cum trebuie.

Există o anumită tehnică pe care, dacă o pune în practic, putem spune că ne-am curățat dinții corespunzător. „Tehnica bass modificată, este un periaj care presupune îndepărtarea plăcii bacteriene de la nivelul dintelui, prin raclarea ușoară a fiecărui grup de dinți” susține dr. Alin Gabor, medic stomatolog, la Medika TV.

Periajul „clasic” pe care îl practicăm cu toții poate avea urmări mai puțin plăcute pentru sănătatea dinților noștri. „Nu se freacă dinții cum am fost învățați mai demult, adică să periem dinții frecând-i agresiv și astfel scăpăm de placa bacteriană. Din contra, rănim și gingia și dinții, pentru că printr-un periaj agresiv putem să provocăm niște retracții gingivale, se inflamează și osul și se retrage. Iar astfel ajungem la boala parodontală sau parodontoza, despre care toată lumea a auzit” a mai spus dr. Alin Gabor.

Pe lângă periaj, din întreținerea dinților nu trebuie să lipească ața dentară și apa de gură.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes