8 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în stocurile autorităților din România. Serul trebuie distrus pe bani publici

Potrivit declarațiilor ministrului Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, România are în depozite peste 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, pentru care nu există interes. După ce vor expira, dozele trebuie distruse, iar procedura implică o cheltuială suplimentară.

Noi ne găsim în situaţia în care avem în depozite peste 8 milioane de doze de vaccin pentru care nu mai există niciun fel de interes. Şi nu mă refer doar la interesul populaţiei, mă refer la interesul oricui, fie să le cumpere, fie să le primească gratis. Deci nimeni nu vrea nici măcar să le primească gratis. Lucrul acesta va duce şi la costuri suplimentare pentru că la un moment dat, când expiră, trebuie să le distrugem”, a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul Rafila a precizat faptul că România a reușit să vândă vaccin în valoare de 150 de milioane de lei, din dozele neutilizate.

„Am reuşit un lucru important când am putut să vindem 7,5 milioane de doze. Deci dintr-o dată am salvat circa 150 de milioane de euro. Le-am vândut la acelaşi preţ la care au fost achiziţionate”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății apreciază faptul că țara noastră s-a angajat să achiziționeze o cantitate mult prea mare de vaccinuri, care nu au fost folosite niciodată.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes