80 de milioane de euro, din fonduri PNRR, pentru secții de terapie intensivă destinate nou-născuților

Ministerul Sănătății vrea să dezvolte infrastructura spitalicească, în sensul creării unei rețele de secții de Terapie Intensivă destinate nou-născuților. Investiția ar urma să fie realizată prin fonduri PNRR și se ridică la peste 80 de milioane de euro.

În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de Euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport pre-spitalicesc neonatal.” se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către Ministerul Sănătății.

Astfel, sunt prevăzute 37.820.000 de Euro pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de Euro.

Fonduri în valoare de 21.600.000 de Euro sunt puse la dispoziție celor interesați pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de Euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.

Într-o scrisoare adresată în 2020 Ministerului Sănătății, Salvați Copiii România atrăgea atenția autorităților cu privire la slaba finanțare și dotare a secțiilor de terapie intensivă destinate nou-născuților.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea