Cancerul este o boală foarte gravă cu multiplii factori de risc. De la vicii, la alimentația nesănătoase sau poluare totul ne poate afecta organismul astfel încât să fim diagnosticați cu o boală oncologică.
„Să nu uităm că încă din anii 80 peste tot în lume, din păcate, din diferite motive hrana a început să fie înlocuită cu jumătate chimic, jumătate apă, iar acum este un produs chimic. Singura soluție este să încercăm să consumăm cu moderație din toate. Nu avem toți posibilitatea să ne facem o grădină sau să ne gospodărim sau să facem rost de carne și legume curate” spune dr. Alexandru Onofrei, medic chirurg, supraspecializare în chirurgia onologică, invitat în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”.
Ce putem face?
Important este să consunăm în cantități limitate mâncarea de astăzi și să facem cât mai multă mișcare.
„Să încercăm să mâncăm nu atât de multe dulciuri, iar pâinea și iaurturile foarte procesate conțin zahăr. Să încercăm să consumăm cât mai puțin alcool, pentru are niște efect devastatoare asupra organismului ceea ce duce la o creștere a dezvoltării tumorale. La toate acestea se adaugă stresul, poluarea și lipsa mișcării” mai spune dr. Alexandru Onofrei, medic chirurg, supraspecializare în chirurgia oncologică.