A fost confirmat primul caz de gripă din România

Institutul Național de Sănătate Publică anunță confirmarea primului caz de gripă din țara noastră, din sezonul rece care abia a început. Informația apare în buletinul de analiză săptămânală a cazurilor de infecții respiratorii, unde se precizează că este vorba despre un caz de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1.

Din același document reiese că numărul infecţiilor respiratorii acute și pneumoniilor care s-au înregistrat la nivel naţional săptămâna trecută a crescut comparativ cu săptămâna precedentă. Concret, este vorba despre 51.730 de cazuri, cu 8,6% mai mare decât în din săptămâna anterioară.

Săptămâna 19 – 25 octombrie (S43/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)’‘, transmite  Institutul Naţional de Sănătate Publică.

La nivel național au fost raportate 12 cazuri de gripă clinică, dar numai unul a fost confirmat prin analize de laborator.

Până acum peste 320.000 de persoane care fac parte din grupele de risc au fost imunizate împotriva gripei în cadrul campaniei de vaccinare derulată de Ministerul Sănătății prin medicii de familie.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea