A fost făcut public prospectul vaccinului Moderna. Cum acționează, ce conține, care pot fi reacțiile adverse

După ce primele doze de vaccinuri produse de compania americană Moderna au ajuns în România, serul va deveni al doilea ce va fi utilizat în campania de imunizare împotriva COVID-19 în România și în celelalte state ale Uniunii Europene.

La fel cum au făcut și în cazul vaccinului Pfizer & BioNTech, și în cazul vaccinului Moderna autoritățile au făcut public prospectul acestuia, astfel încât oamenii să fie informați cu privire la modul în care acesta acționează, ce conține sau care pot fi reacțiile adverse.

COVID-19 Vaccine Moderna stimulează sistemul de apărare natural al organismului (sistemul imunitar). Vaccinul acţionează prin determinarea organismului să îşi producă propria protecţie (anticorpi) împotriva virusului care cauzează boala COVID-19. COVID-19 Vaccine Moderna utilizează o substanţă numită acid ribonucleic mesager (ARNm) pentru a transfera instrucţiuni, pe care celulele organismului le pot utiliza pentru a produce proteina de suprafaţă, regăsită pe virus. Celulele pot produce apoi anticorpi împotriva proteinei de suprafaţă, pentru a ajuta la combaterea virusului. Acest lucru va ajuta la protecţia împotriva COVID-19. Substanţa activă a COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2, integrat în nanoparticule lipidice”, se arată în prospectul vaccinului anti-COVID.

Prospectul vaccinului Moderna poate fi văzut AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea