ACESTEA SUNT FRUCTELE SEZONULUI. Efectele la care nu te așteptai!

Dulci-acrișoare, vișinele sunt vedetele incontestabile ale acestei perioade. Preferate de majoritatea oamenilor în tarte, compoturi sau în combinație cu alte fructe, în principal pentru a mai atenua gustul acrișor, vișinele sunt bogate în vitamine, iar cel mai bine ar fi să le consumăm proaspete.

În mod, poate, neașteptat pentru mulți, vișinele au un conținut bogat de antioxidanți. Sunt, de asemenea, bogate în Vitamina C. Vișinele conțin însă și o mulțime de alte vitamine, minerale și nutrienți, printre care autocianinele. acestea au  efect antiinflamator și au un rol important în echilibrarea sistemului nervos.

O mână de vișine consumate seara, după masă sau înainte de culcare, combate insomnia. Responsabilă pentru somnul odihnitor este melatonina, conținută din belșug în vișine.

De asemenea, vișinele împiedică acumularea grăsimilor în ficat, având un rol important în scăderea nivelului “colesterolului rău” din sânge.

Au un conținut scăzut de zahăr în comparație cu “rudele” lor, cireșele, motiv pentru care vișinele sunt ideale în curele de slăbire. Potasiul pe care îl conțin ajută la arderea caloriilor, în timp ce fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal, având efect laxativ. Ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism.

Vișinele fac adevărate minuni și ca tratament cosmetic, având efect tonifiant, emolient și regenerant pentru piele.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes