Afecțiunile care determină creșteri ale tensiunii arteriale. Ai grijă de sănătate și mergi la medic!

Principalele cauze ale creșterii tensiunii arteriale sunt considerate de medici comorbiditățile pacienților. O serie de afecțiuni sunt responsabile de această problemă medicală.

„Odată dacă ne referim la starea biologică a pacientului. Odată cu vârsta, pacienții ajung să aibă comorbidități, precum diabetul zaharat, să fie niște pacienți aterosclerotici  și atunci să apară o fibroză a arterelor și o creștere a tensiunii. Există patologia patologia renală, din cauza căreia crește volumul de apă în corp, iar asta determină creșterea tensiunii” a explicat la Medika TV, dr. Nicoleta Oprescu, medic primar cardiolog.

Totodată, tensiunea poate să crească și din cauza unor anumite medicamente sau chiar a stresului. Nu puține sunt cazurile în care oamenii foarte stresați au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor pentru a cere ajutorul medicilor din cauza faptului că s-au trezit cu valori prea mari ale tensiunii arteriale.

„Există și anumite medicamente care odată ce sunt luate există multe atenționări cu privire la hipertensiune. Vorbim și de creșteri tranzitorii ale tensiunii arteriale, provocate de stres. Sunt pacienți care ajung la camera de gardă cu această problemă și este nevoie de intervenție foarte promptă și chiar cu tratament intravenos pentru că nu avem timp să administrăm o pastilă pe cale orală” a explicat dr. Nicoleta Oprescu.

Indiferent de cauze, tensiunea arterială trebuie ținută sub control pentru riscurile sunt foarte mari și se poate ajunge la accident vascular cerebral și chiar la infarct miocardic.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea