Agenția Europeană a Medicamentului a făcut anunțul: persoanele cu schemă completă de vaccinare, protejate de varianta Delta

Varianta Delta a SARS-CoV-2, cunoscută și sub numele de tulpina indiană, creează mari probleme la nivel mondial din cauza gradului ridicat de infecțiozitate. Agenția Europeană a Medicamentului anunță că persoanele care și-au efectuat schema completă de vaccinare ar putea fi protejate în fața noii tulpini.

Conform specialiștilor din cadrul Agenției Europene a Medicamentului, cele două doze ale vaccinurilor ARN mesager și AstraZeneca ar fi suficiente pentru a oferi protecție împotriva variantei Delta (tulpina indiană) a noului coronavirus.

De asemenea și doza unică a vaccinului Johnson & Johnson este considerată eficientă de către specialiștii EMA.

Date recente, rezultate din probe concrete, arată că două doze de vaccin protejează contra variantei Delta”, a declarat Marco Cavaleri, responsabilul EMA pentru strategia de vaccinare. „La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv varianta Delta”, se arată într-un comunicat al EMA.

Organizația Mondiala a Sănătății trage la rândul său un semnal de alarmă și precizează că până în luna august varianta Delta va deveni predominantă și în Europa.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea