Agenția Națională de Transplant: Șansă la viață pentru cinci oameni, după ce două familii au acceptat donarea de țesuturi și organe

Cinci oameni au primit o nouă șansă la viață după ce rudele a două persoane aflate în moarte cerebrală și-au dat acordul cu privire la donarea organelor și țesturilor acestora. Informația a fost făcută publică de Agenția Națională de Transplant.

Acest maraton pentru viață a început la Spitalul Universitar de Urgență, acolo unde rudele unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea organelor acestui bolnav.

„Cu responsabilitate și profesionalism, echipa ATI și de coordonare a spitalului a făcut posibil să fie pornite resorturile speranței pentru alți pacienți. Astfel, un pacient în stare critică a fost salvat datorită intervenției de transplant hepatic realizat la Institutul Clinic Fundeni, alți doi pacienți vor scăpa de chinul lungilor ședințe de dializă” susțin reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Câteva ore mai târziu, la Oradea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, o altă familie a unui alt pacient, aflat de asemenea în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru prelevarea organelor.

„Ca de fiecare dată, echipa ATI și de coordonare a spitalului orădean a făcut dovada profesionalismului și, împreună cu echipa chirurgicală de prelevare a ICUTR-Cluj – pentru rinichi, a încheiat cu succes una din etapele activității de transplant. Astfel, doi pacienți au fost salvați prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal – ICUTR Cluj”, mai spun reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Instituția mulțumește tuturor celor care au participat la acest maraton pentru viață.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea