Al șaptelea caz de coronavirus în România. E la Timișoara

Încă un caz de îmbolnăvire cu coronavirus, la Timișoara. O adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara diagnosticat marți, este al șaptelea român confirmat cu temutul virus. Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

În urma testelor realizate la Timişoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.  Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara”, a anunţat, joi noapte, Grupul de Comunicare Strategică.

Alte 25 de persoane, contacți ai adolescentului confirmat cu coronavirus, au fost testate, dar rezultatele analizelor au ieșit negative.

”Persoanele menţionate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior. În cursul dimineţii de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare şi de prelevare de probe”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Între timp, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 47 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara cu diagnosticul de coronavirus, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Ei vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării .

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea