Vot încheiat la diferență surprinzătoare. Cine este noul rector al UMF Carol Davila

Alegerile pentru funcția de rector al UMF ”Carol Davila” , desfășurate astăzi, s-au încheiat. În urmă cu puțin timp s-a finalizat și numărarea voturilor. Iată rezultatul!

Prof. dr. Viorel Jinga-834 voturi;

Prof. dr. Adrian Streinu –Cercel -288 voturi.

Cu această diferență între competitori, alegerile se încheie din primul tur, iar prof. dr. Viorel Jinga devine noul rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Viorel Jinga (57 de ani) este medic primar urolog și conduce Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”. Până în 2016 a fost director medical al spitalului în care activează. În perioada 2012-2016 a fost prodecan al Facultății de Medicină, iar din 2016 a devenit prorector al UMF Carol Davila.

Într-o postare pe Facebook, după ce și-a depus candidatura, Viorel Jinga argumenta astfel dorința de a conduce UMF: ”Am făcut acest pas pentru că având experiența mandatelor de Prodecan și ulterior de Prorector cu probleme studențești, aș putea asigura din poziția de Rector continuitatea activităților desfășurate în Universitate. În plus, aș avea posibilitatea de a iniția noi proiecte care să optimizeze calitatea proceselor educaționale, de cercetare și administrative, elemente cheie necesare pentru a ne dezvolta și pentru a crește vizibilitatea națională și internațională de școală medicală ce oferă educație de top”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea