Alertă la două școli din Dolj! Copii cu simptome de intoxicație

Mai mulți elevi de la două școli din Dolj, aflate la 50 de kilometri distanță, au prezentat, miercuri, simptomele unei intoxicații și au ajuns la spital cu stări de rău. Primele cazuri au apărut la școala din Dăneţi unde 17 copii s-au simțit rău. Școlarii au fost transportați la dispensar și, apoi, la spital, pentru consultații de specialitate.

În timp ce autoritățile gestionau criza de la Dăneţi, au fost semnalate cazuri similare la școala din Dăbuleni. 9 copii de clasa a patra au început să acuze stări de rău și au fost transportați la spital.

Prima ipoteză luată în calcul a fost o posibilă intoxicație în urma unor operațiuni de dezinsecție. Viceprimarul din Dăneţi a declarat că nu a fost făcută dezinsecție recent la școală, fiind mai probabilă o intoxicație cu substanțele folosite de femeile de serviciu pentru curățenie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a anunţat, în urma verificărilor făcute la şcoala din Dăneţi, că aerul inspirat de elevi nu le pune viaţa în pericol. Mai mulţi elevi de la această unitate de învăţământ au ajuns la spital, suspectându-se o intoxicare cu substanţe de dezinfecţie.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea