Alimentul care capătă un gust miraculos primăvara. Dr. Bilic recomandă combinația delicioasă

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă un aliment care, în această perioadă, capătă un gust unic. Este vorba despre caș, ”brânza cu gust de primăvară”, cum o numește Mihaela Bilic, care explică și de ce gustul ideal al acestui aliment este obținut primăvara.

”Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială… Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust” explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Cașul este un produs lactat 100 % românesc, iar gustul obținut primăvara, este dat de conținutul crescut de grăsime, Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten), obținut ca urmare a faptului că animalele se hrănesc cu iarbă proaspătă.

Specialistul are și o recomandare pentru combinarea acestui aliment, la o masă. “Asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon!”

La auzul acestei recomandări, mulți dintre fanii de pe Instagram ai Mihaelei Bilic au reacționat critic, arătând că specialiștii resping combinația de brânză cu roșii, din cauza conținutului caloric crescut și a acidității.

În trecut, Mihaela Bilic a explicat în ce condiții este permisă combinația de brânză cu roșii. ”Brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris, în trecut, pe Facebook, nutriționistul.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea