Ambulanța împlinește astăzi 116 ani

În 28 iulie 1906 a luat fiinţă „Societatea de Salvare din Bucureşti” şi, odată cu ea, prima staţie de Salvare din România, creată din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici, sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor”.

Serviciile județene de ambulanță (SAJ) și Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) au un rol esențial în medicina de urgență. Peste 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri.

Este nevoie de angajarea unui număr mai mare de medici de urgență în serviciile de ambulanță, precum și de dotarea corespunzătoare cu mașini. În acest fel vor putea fi acordate populației servicii medicale de calitate, iar presiunea asupra spitalelor va fi redusă. În anii 2020-2021, serviciile de ambulanță au avut peste 6,2 milioane de intervenții.

„La mulți ani, salvatorilor noștri!Mulțumim pentru tot efortul depus și pentru că aveți grijă de noi într-una dintre cele mai grele crize sanitare, pandemia de COVID-19!” este mesajul transmis de oficialii Ministerului Sănătății cu această ocazie.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea