ANUNȚ IMPORTANT AL CERCETĂTORILOR BRITANICI! Dexametazona, folosită cu succes în tratarea infecțiilor cu noul coronavirus

Dexametazona, un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, poate ajuta la salvarea vieții pacienților bolnavi grav de coronavirus, transmite BBC.

Experții din Marea Britanie spun că tratamentul cu steroizi în doze mici reprezintă un progres major în lupta împotriva virusului mortal.

Dexametazona  a redus riscul de deces cu o treime pentru pacienții conectați la ventilatoare. Pentru cei care primeau oxigen, acesta a redus moartea cu o cincime.

Cercetătorii estimează că, dacă medicamentul ar fi fost utilizat pentru a trata pacienții din Marea Britanie de la începutul pandemiei coronavirusului, s-ar fi putut salva până la 5.000 de vieți. Deoarece este ieftin, ar putea fi de asemenea un beneficiu uriaș în țările mai sărace care se luptă cu un număr mare de pacienți cu Covid-19.

Aproximativ 19 din 20 de pacienți cu coronavirus se recuperează fără a fi internați la spital. Dintre cei care sunt internați în spital, cei mai mulți se recuperează, dar unii pot avea nevoie de oxigen sau ventilație mecanică. Aceștia sunt pacienții cu risc ridicat în cazul cărora dexametazona pare să ajute.

Medicamentul este deja folosit pentru a reduce inflamația într-o serie de alte afecțiuni și se pare că ajută la oprirea daunelor care pot avea loc atunci când sistemul imunitar al organismului e depășit în încercarea de a lupta cu coronavirusul.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea