Aparatul care le-a schimbat viețile nevăzătorilor din România. Mărturii emoționante! (VIDEO)

Persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe grave de vedere pot beneficia gratuit de un dispozitiv asistiv avansat, prin intermediul unui program derulat prin Ministerul Muncii, pentru sprijinirea integrării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Practic, dispozitivul, cu ajutorul inteligenței artificiale, îi poate reda independența unei persoane nevăzătoare. Orcam My Eye 2 citește texte de pe orice dispozitiv, recunoaște bancnote și chiar memorează fețele persoanelor din jur.

Aparatul care le schimbă viața nevăzătorilor a fost prezentat în premieră la Medika TV de Dana Petruțan, care distribuie în România tehnologia asistivă My Eye 2. Aceasta a făcut și o demonstrație în studioul emisiunii Telemedika, arătând cum funcționează aparatul inteligent.

În cadrul emisiunii a fost invitat, prin Skype, și Daniel Pascu, unul dintre primii beneficiari din România ai aparatului. El a mărturisit că de când are aparatul viața i s-a schimbat radical:

De acest aparat pot beneficia gratuit persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, care beneficiază de măsuri active de ocupare. Nevăzătorii pot beneficia de un dispozitiv asistiv prin intermediul direcțiilor de asistență socială și pentru protecția copilului.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea