Apel public al Colegiului Medicilor București pentru deblocarea posturilor din sănătate. Capitala are 900 de posturi de medici vacante 

Colegiul Medicilor din Municipiul București  sprijină demersurile inițiate de Ministerul Sănătății ( pentru deblocarea posturilor în sănătate. Reprezentanții CMMB fac un apel către Ministerul Finanțelor pentru aprobarea memorandumului înaintat de Ministerul Sănătății, pentru spitalele din subordinea sa, precum și pentru cel înaintat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru spitalele aflate în subordinea autorităților locale, inclusiv cele ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

La nivelul municipiului București, în spitalele aflate în administrarea Ministerului Sănătății sunt neacoperite aproximativ 500 de posturi de medici, iar la nivelul spitalelor coordonate de ASSMB sunt 390 de posturi vacante. 

“În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, fac un apel către autoritățile competente să identifice cat mai rapid soluții pentru deblocarea posturilor și organizarea de concursuri conform procedurilor legale. Această măsură ar facilita inclusiv integrarea în sistemul public de sănătate a celor care au terminat rezidențiatul și au promovat examenul de specialitate, oferindu-le posibilitatea de a își găsi locuri de muncă. Astfel, unitățile medicale publice și-ar putea acoperi deficitul de medici, completându-și schemele de personal”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București. 

Angajările în sistemul public, implicit în sistemul public de sănătate, au fost înghețate la jumătatea anului trecut, iar memorandumuri inițiate de MS și MDLPA nu au fost avizate de Ministerul Finanțelor cu toate că era singura posibilitate de deblocare a acestora. Unitățile medicale ar putea organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de medici prin aprobarea noilor memorandumuri adoptate de cele două ministere la începutul acestui an.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes