Apel public al Colegiului Medicilor din România către medicii care administrează tratamente anti-COVID-19

Colegiul Medicilor din România a transmis un mesaj către specialiștii din domeniu care tratează pacienți diagnosticați cu COVID-19. Reprezentanții CMR le cer medicilor să recomande medicamentele pentru această afecțiune în baza ghidurilor și protocoalelor terapeutice.

Apelul făcut de Colegiul Medicilor din România vine în urma unor informații potrivit cărora, în cadrul unei conferințe de presă, mai mulți medici au contestat vaccinarea împotriva noului coronavirus dar și pandemia de COVID-19. „Colegiul Medicilor din România face apel la o comunicare responsabilă în privinţa tratamentelor pentru COVID-19, precum şi a altor afecţiuni, implicit asupra modului în care sunt prezentate experienţe subiective, fie că acestea au ca sursă invocată activitatea profesională a medicilor, fie că sunt amintite în spaţiul public ca situaţii personale, prin care o persoană ar fi trecut în calitate de pacient. Colegiul Medicilor din România subliniază şi faptul că astfel de dezbateri nu trebuie cu atât mai mult să fie folosite cu scopul de a promova imaginea, interesele sau perspectivele unor partide politice„ , se arată într-un comunicat de presă al CMR.

Mai mult, oficialii CMR le cer medicilor să administreze tratamente doar în baza ghidurilor și protocoalelor medicale în domeniu. „Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a susţinut şi a demarat modificări legislative- propuneri de texte de lege pe care le-am înaintat Parlamentului României- care să permită sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi poate periclita sănătatea publică“, a declarat preşedintele CMR, Daniel Coriu, citat în comunicat.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea