Apel public de proiecte al Ministerului Sănătății pentru digitalizarea instituțiilor medicale

Ministerul Sănătății a lansat un nou apel de proiecte ce vizează digitalizarea unităților și instituțiilor medicale. Valoarea totală a proiectelor care ar putea beneficia de fonduri este de peste 100 de milioane de lei. 

Digitalizarea instituțiilor medicale se referă la achiziția de echipamente IT, care să ajute la procesul de debirocratizare a administrației medicale. 

La acest apel de proiecte vor putea aplica și Direcțiile de Sănătate Publică, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Transfuzii, Serviciile de Ambulanță, Agenția Națională de Transplant și lista poate continua.

Proiectele ce vizează digitalizarea sistemului medical sunt strâns legate de elaborarea Strategiei Naționale de Digitalizare în Sănătate, inițiativă care s-a desfășurat în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. 

La începutul acestei luni, Ministerul Sănătății a lansat un apel privind digitalizarea în sistemul medical, ce a vizat 200 de spitale, și care presupune instalarea echipamentelor de telemedicină în 131 de  Unități de Primiri Urgențe, dar și digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes