Apelul ministrului Sănătății, în ziua cu aproape 3000 de cazuri și 82 de morți: “Trebuie să gestionăm împreună acest moment de cumpănă” (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut în această după-amiază, o declarație de presă, la Palatul Victoria, în contextul în care azi s-a înregistrat în țara noastră un nou record negativ de la începutul pandemiei: cele mai multe cazuri, cele mai multe decese, cei mai mulți bolnavi la ATI.

Nelu Tătaru a făcut apel, din nou, la respectarea măsurilor de protecție, insistând pe purtarea măștii de protecție.

Ministrul a anunțat evaluări în spitale și direcții de sănătate publică, pentru a se vedea dacă există capacitatea de acorda asistența medicală de care este nevoie, la un număr tot mai mare de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța aceste sisteme medicale. Unitățile medicale, cele 226 de unități suport COVID, au capacitatea de a se adapta la numărul de cazuri care se adresează, dar repet, personalul medical este același de acum 7 luni, este același care a primit 200 de cazuri pe zi și care primește 3000 de cazuri pe zi. Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună. Haideți să respectăm acele reguli. Haideți să încercăm în acest moment de cumpănă să reașezăm abordarea în ceea ce privește abordarea unor reguli”,  a spus ministrul Nelu Tătaru.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea