Apelul omului de afaceri Viorel Cataramă, la Medika TV: ”TREBUIE SĂ ÎNȚELEGEM…”

Criza sanitară a afectat în mod direct economia, în întreaga lume. Oamenii de afaceri din țara noastră susțin că economia din România ar putea fi salvată dacă sectoarele importate de activitate s-ar putea redeschide.

Invitat în emisiunea Medika Special, omul de afaceri Viorel Cataramă a lansat un apel către autorități, prin care le solicită să redeschidă sectoarele de activitate închise din cauza pandemiei de COVID-19: „Sunt ramuri întregi care nu lucrează de luni de zile, sunt oameni cărora li s-a suspendat dreptul la muncă de luni de zile. Nimic nu se poate face fără muncă. Nu se poate relansa economia dacă oamenii nu muncesc. Degeaba faci producție, dacă nu ai unde să vinzi. A face producție nu este un scop în sine. Important este ca acea producție s-o vinzi cu profit”.

Cataramă a explicat și faptul că, deși în țara noastră există capacitate de producție, puterea de cumpărare a acestor produse a scăzut, pentru că românii au rămas fără locuri de muncă. „Noi avem capacitate de producție, dar nu are cine să cumpere. Oamenii nu mai cheltuiesc, oamenii nu mai pot să muncească și nu pot câștiga și atunci ca să putem discuta de relansarea economică, trebuie să revenim la normalitate. Trebuie să muncim și rezultatele muncii noastre să poată fi vândute” a spus Viorel Cataramă.

Criza sanitară dublată de cea economică va avea ca efect dispariția unor sectoare de producție importante, care ar fi putut juca un rol cheie în economia românească. „Ramuri întregi ale industriilor dispar. Producția scade și scade pentru că nu este consum. Trebuie să înțelegem că dacă nu se redă dreptul la muncă tuturor, nu putem face nimic. Tot ce înseamnă Horeca, industria adiacentă sunt pe cale de dispariție în momentul de față” a mai precizat Viorel Cataramă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea