Armata, primul contact cu inamicul invizibil! Încă 19 îmbolnăviri la Spitalul Militar Focșani, 5 la Galați

Ministerul Apărării Naționale anunță noi îmbolnăviri în rândul personalului medical din spitalele militare din Focșani și Galați.

Vineri, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Aristide Serfioti” Galați au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție.

”În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți.”, anunță MApN.

În prezent, în Spitalul Militar din Galați se află internat un singur pacient în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. ”Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar”, a mai precizat MApN.

De asemenea, la Spitalul Militar Focșani, acolo unde în ultimele 2 zile au fost confirmați 22 de oameni, personal din cadrul unității, alte 19 persoane au ieșit pozitive coronavirus. 41 de angajați ai Spitalului Militar Focșani sunt bolnavi COVID 19, până în acest moment, iar numărul lor ar putea crește în perioada următoare.

”În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv. În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice”, mai precizează Ministerul Apărării.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea