Atac dur la ministrul Vlad Voiculescu, după ce a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului. Specialist: “Să-și dea demisia sau să fie demis!”

O fotografie surprinsă de jurnaliștii PRO TV a stârnit indignarea multor oameni, dar și specialiști din lumea medicală. Imaginea îl înfățișează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-un moment în care se află pe holurile Parlamentului, fără mască de protecție.

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, spune că ministrul trebuie să-și dea demisia sau să fie demis.

 „Nu fac politica partizană a niciunui partid, dar ceea ce am văzut astăzi în transmisia video este incalificabil pentru un ministru al Sănătății. Dânsul și-a asumă răspunderea, spune că este vinovat, dar nu își dă demisia. Ar fi corect să își dea demisia. Este un demnitar al statului român, are demnitate, să-și dea demisia! Să lase pe altcineva care are răspunderea gesturilor proprii, care nu încearcă să ne mintă. Pentru că dânsul spunea că se află într-o sală, se afla pe un hol. Spunea că nu se află nimeni lângă dânsul și am văzut că erau persoane lângă dânsul și cei care l-au filmat bineînțeles că erau persoane în aceeași incintă. Și ceea ce este cel mai grav este această ipocrizie „am greșit, dar trebuie să continui și trebuie să mă suportați”. Nu, noi cetățenii nu trebuie să suportăm aceste comportamente. Dacă dânsul nu-și asumă, ca demnitar cu demnitate această situație, atunci premierul ar trebui să îl demită. Nu avem decât două soluții pentru această situație. Fie își dă demisia, fie este demis”, a declarat, la Realitatea Plus, Ioana Stăncel.

După apariția imaginilor respective, ministrul și-a justificat gestul spunând că era singur, era într-o videoconferință și că îi era sete.

Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”,  a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea