Atenție la Instagram! Cum să faci ca să nu pici în capcana frumuseții desăvârșite (VIDEO)

Standardele de frumusețe sunt într-o continuă schimbare. Acestea diferă de la o epocă la alta, de la o societate la alta și în funcție de cultură.

Totuși, în ultimii ani a luat amploare un adevărat fenomen, care s-a dovedit în unele cazuri periculos: fenomenul Instagram.

Concentrată pe fotografie, această rețea socială le-a propus tinerelor, dar nu numai lor, așa-numite standarde perfecte de frumusețe. Doar că multe nu au ținut cont de faptul că fotografiile care ajung pe Instagram sunt editate, au filtre și retușuri, ceea ce fac ca imaginea să nu corespundă cu realitatea. Pozele perfecte le-au făcut pe multe tinere să își dorească la rândul lor să fie perfecte.

Cunoscutul consultant din industria românească de frumusețe, Diana Baicu, a fost invitata primei ediții a emisiunii Medika Estetica de la Medika TV. Specialista în beauty a vorbit despre capcanele în care cad multe femei, tinere sau mai puțin tinere, din cauza pozelor perfecte de pe Instagram. Sfatul specialistei pentru toată lumea este că nu trebuie să copiem pe nimeni, iar persoanele care sunt nemulțumite de propria înfățișare trebuie mai întâi să încerce niște retușuri cosmetice, cât mai naturale, înainte de a apela la chirurgia estetică, o opțiune radicală.

Pe de altă parte, Diana Baicu a explicat necesitatea folosirii unor produse cosmetice de calitate, fapt de care depinde însăși sănătatea noastră. Specialista spune că este mai bine să folosim doar câteva cosmetice de o calitate superioară decât mai multe și de o calitate îndoielnică.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea