Autoritățile caută soluții pentru creșterea capacității de internare pentru bolnavii COVID-19. Se pregătesc noi spitale suport

În condițiile în care numărul pacienților infectați cu noul coronavirus este foarte mare, iar oamenii au nevoie de îngrijiri medicale, autoritățile caută soluții pentru tratarea pacienților.

Ministrul Sănătății a anunțat că, la nevoie, în fiecare județ ar putea fi deschis câte un spital suport COVID, dacă va fi nevoie. În cazul Bucureștiului, două spitale vor fi operaționalizate pentru a prelua pacienți infectați cu noul coronavirus.

 „Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti încă două spitale. În Bucureşti avem Sfântul Ştefan şi Spitalul Cantacuzino, pe care îl operaţionalizăm ca suport COVID. Am şi transmis către direcţiile de sănătate publică să facă evaluarea acestor spitale, dar odată cu evaluarea acestor spitale trebuie să avem şi evaluarea tehnică a tot ce înseamnă utilităţi, cum ar fi surse de oxigen sau potenţialul de energie electrică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În ceea ce privește personalul medical, ministrul a mai spus că se va recurge la detașări, la nevoie, dar se ia în calcul și varianta să se apeleze la medici din alte specialități decât cele aflate în prima linie de luptă cu virusul.

După cum ştiţi, la nivelul Ministerului de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem prin cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem în teritoriu, mobilizăm. Există o evaluare a personalului de la fiecare unitate medicală, care poate fi disponibilizat. Există o evaluare şi a personalului de la nivelul fiecărui judeţ. În contextul în care este nevoie, în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau de la distanţă”, a mai spus ministrul Tătaru.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea