Autoritățile din Wuhan pregătesc testarea întregii populații în orașul din care a izbucnit pandemia

Autoritățile din orașul chinez Wuhan fac planuri de testare a întregii populații, care se ridică la 11 milioane de locuitori, transmite presa de stat, citată de BBC.

Planul pare să fie în stadii incipiente, iar toate districtele din Wuhan trebuie să prezinte detalii cu privire la modul în care testele ar putea fi efectuate în termen de 10 zile. Anunțul vine după ce în Wuhan, orașul în care a apărut noul coronavirus, au fost  înregistrate șase cazuri noi în week-end. Înainte de aceasta, nu se mai înregistrase nici un nou caz de infectare din 3 aprilie.

Fiecare district este responsabil de elaborarea propriului plan de testare, în funcție de mărimea populației și dacă există sau nu un focar activ în district.

Prioritate la testare ar urma să aibă persoanele în vârstă și comunitățile dens populate.

Cu toate acestea, mai mulți oficiali din sănătate, citați de ziarul Global Times, au spus că testarea întregului oraș ar fi imposibilă și costisitoare.

Peng Zhiyong, directorul unității de terapie intensivă a Spitalului Zhongnan e însă de părere că testarea ar trebui să vizeze cadrele medicale, persoanele vulnerabile și pe cele care au avut contact cu persoane infectate. Un alt director al Universității Wuhan a sugerat că un procent mare din populația lui Wuhan – în jur de 3-5 milioane – a fost deja testat, astfel că ar urma să fie testată restul populației.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea