Autoritățile județene în alertă! Caută spații pentru carantinare

Autoritățile județene caută spații de cazare pentru românii care vin din zonele critice ale lumii și care trebuie să fie băgați în carantină instituționalizată. În acest moment, orice român care vine din Italia trebuie să fie izolat într-un centru special amenajat, indiferent de zona în care a călătorit.


“Cei care se vor întoarce din zonele roşii pe care le găsim pe siteul INSP precum şi la Tel-Verde le putem afla, vor fi introduşi în carantină. Cei care vin din zonele galbene vor fi introduşi în izolare voluntară la domiciliu. Ţin să menţionez aceste lucruri tocmai pentru a evita aglomeraţia, neînţelegerea de la punctele vamale sau neînţelegerea în contactul cu epidemiologii noştri”, a explicat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.


De altfel, pentru a reduce aglomeraţia de la punctele de trecere a frontierei, au fost suplimentaţi medicii din aceste zone, în special la Borş şi Nădlag, unde s-a înregistrat aglomeraţie. Toate persoanele care intră în ţară din aceste zone trebuie să treacă de controlul epidemiologic.


Și cum în vămi, românii se înghesuie să revină acasă, se pune în discuție capacitatea autorităților de a asigura locuri de cazare pentru cei care vin din zonele de risc. În condițiile în care se așteaptă în continuare un val de români care să revină acasă din zone afectate de coronavirus, autoritățile județene trebuie să identifice alte spații în care să fie introduși cei veniți din zonele critice.


Pe de altă parte, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a mulțumit astăzi tuturor celor care înţeleg importanţa izolării şi stau la domiciliu, chiar dacă nu este uşor.
”Mulţumesc celor care stau în izolare, ştim că este greu, dar o fac pentru toţi cei din jur, pentru cei dragi. (…) Am avut un aflux al cetăţenilor veniţi din Italia, ne pregătim un aflux al celor veniţi din alte zone – nord-estul Franţei şi regiunea Madrid”, a mai spus secretarul de stat.


În plus, Tătaru a explicat că s-au dat până acum amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea