Avertisment: coronavirusul ar putea afecta 60 % din populația lumii

Întreg mapamondul este în alertă din cauza înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în China și a răspândirii în afara granițelor acestui stat. În timp ce statele europene au convocat o reuniune la nivel de miniștri, cu participarea reprezentanților OMS, din China vine un avertisment înspăimântător: 60 % din populația planetei ar putea avea de suferit din cauza epidemiei de coronavirus, dacă nu se iau măsuri restrictive precum cele din China.

Semnalul de alarmă vine de la un expert în epidemiologie care a jucat un rol important în combaterea epidemiei SARS.Profesorul Gabriel Leung, decanul catedrei de Medicină și Sănătate Publică al Universității din Hong Kong, citat de The Guardian, a comentat o afirmație a directorului general OMS care a afirmat că numărul cazurilor de infecție în rândul pacienților care nu au călătorit niciodată în China ar putea deveni vârful icebergului. Specialistul epidemiolog chinez spune că ar trebui stabilită forma și dimensiunea acestui vârf al icebergului. Majoritatea experților consideră că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul mai departe altor 2,5 persoane, ceea ce ar duce la un procent îngrijorător de 60-80%, mai notează Guardian.

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus din China arată că peste 43 000 de persoane au contractat virusul, iar peste o mie au murit din cauza îmbolnăvirilor. În afara Chinei au fost confirmate cazuri în alte 24 de ţări.

O reuniune de urgență a miniștrilor Sănătății va avea loc joi, la Bruxelles. Îngrijorarea vine din faptul că șapte state membre au raportat cazuri de infectare. Ministrul spaniol al Sănătății a făcut un apel, înaintea reuniunii, pentru adoptarea unor restricții de circulație și pentru controale mai stricte la graniț.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea