Avertisment OMS: COVID-19 e mai rapid decât distribuția de vaccinuri la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noul coronavirus, dar mai ales tulpinile Alpha și Delta (britanică și indiană) se răspândesc pe glob mult mai repede decât sunt distribuite vaccinurile anti-COVID.

”Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Reuters, deși la nivel mondial numărul cazurilor noi de infectare a înregistrat o scădere considerabilă, numărul deceselor rămâne în continuare mare și nu a scăzut.

“În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a mai spus directorul general al OMS.

Numărul de cazuri noi a scăzut şapte săptămâni la rând, cea mai mare perioadă de scădere de la începutul pandemiei, dar numărul deceselor e constant, a mai precizat acesta.

Există suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia şi a salva multe vieţi dacă sunt utilizate în locurile potrivite pentru persoanele potrivite”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a arătat că numărul cel mai mare de decese este înregistrat în Africa, dar și în țările subdezvoltate, care nu au avut acces la vaccinuri.

De la începutul pandemiei, peste 3,8 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19,

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea