Avertismentul OMS: “2021 ar putea fi mai dificil decât primul an al pandemiei!” De ce cred experții acest lucru

În curând se va împlini un an de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie din cauza noului coronavirus, iar previziunile specialiștilor nu sunt deloc optimiste. În contextual evoluției noilor cazuri din mai multe țări, pe fondul mutațiilor suferite de virus, al doilea an al pandemiei ar putea fi chiar mai dificil decât primul.

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamica transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, citat de Reuters.

Potrivit statisticilor oficiale, până acum peste 91,5 milioane de oameni din toată lumea au fost infectate cu SARS-CoV2, iar bilanțul deceselor se apropie de 2 milioane.

Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus oficialul OMS.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea