AVERTISMENTUL OMS: “Ceea ce este mai rău urmează să vină!” Care sunt recomandările specialiștilor

„Ceea ce este mai rău urmează să vină”, a avertizat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu referire la pandemia de coronavirus, potrivit BBC.

Ghebreyesus spune că virusul va infecta mult mai mulți oameni din întreaga lume, dacă oficialii din toate țările nu vor lua măsurile necesare pentru a preveni infecțiile.

“Test, Trace, Isolate and Quarantine”, este mesajul tranșant al Organizației Mondiale a Sănătății, care se traduce prin faptul că specialiștii recomandă testările, urmărirea lor, izolarea şi carantina.

“Toţi vrem ca pandemia să se încheie. Toţi vrem să revenim la vieţile noastre. Dar adevărul este că nu suntem deloc aproape de final. Deşi în multe ţări s-au făcut progrese, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”, a mai spus directorul OMS.

De asemenea, el a recomandat șefilor de guverne din lume să ia exemplul unor țări ca Germania, Coreea de Sud şi Japonia, care au luat măsura testării masive a populației, astfel încât să fie identificate infectările, inclusiv în cazul persoanelor asimptomatice, dar purtătoare ale virusului, care pot răspândi infecția în comunitate.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea