Azi e Ziua mondială de conștientizare a limfomului

În fiecare este marcată, în  ziua de 15 septembrie, Ziua mondială de conștientizare a limfomului.

Scopul principal al acestei zile îl constituie creșterea nivelului de informare a oamenilor cu privire la cancerul limfatic.

Potrviti Lymphoma Coalition, o rețea globală non-profit a pacienților cu limfom, care a avut inițiativa stabilirii acestei zile, în toată lumea peste 735.000 de oameni sunt diagnosticați cu această boală în fiecare an.

Anul acesta, ziua e marcată prin încurajarea transmiterii unui mesaj de recunoștință celor care ajută persoanele cu limfom, dar și să distribuie mesajele pe rețelele de socializare, cu haștagul #WLAD2020.

Limfomul sau cancerul sistemului limfatic și al ganglionilor are cauze încă necunoscute pentru lumea medicală și apare ca urmare a unei mutații a globulelor albe. Principalele simptome ale acestei boli includ oboseala persistentă, febra, pierderea inexplicabilă în greutate, umflarea ganglionilor limfatici prezenți la nivelul axilelor, gâtului sau celor inghinali, nedureroasă.

Printre factorii de risc se numără vârsta, afecțiunea fiind mai frecventă la persoanele peste 55 de ani, dar și sexul, femeile fiind afectate în mai mare măsură de această boală decât bărbații.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes